Nieuwe campagne WFP

 

Het doel van Kids Moving the World is bewustwording creëren over wereldvraagstukken bij zoveel mogelijk basisschoolleerlingen in Nederland. Naast de deelname van de scholen aan onze lesprogramma's, wordt er door de school af en toe een leuke fundrais activiteit georganiseerd.


Het geld dat wij van deze scholen ontvangen, wordt door ons weer voor 100% aan het World Food Programme gedoneerd. Op deze wijze wordt het Wereldvoedselprogramma (WFP) ondersteund. Het WFP zorgt ervoor dat kinderen in landen met voedselproblemen naar school kunnen en daar minimaal één voedzame maaltijd per dag krijgen.

 

Het WFP streeft ernaar om meer dan 90 miljoen mensen in meer dan 70 landen met voedselhulp te bereiken. Het kost slechts 20 cent om een van de Rode Bekers te vullen, die WFP gebruikt om kinderen regelmatig van schoolmaaltijden te voorzien. Met een bijdrage worden niet alleen magen gevoed, maar worden er ook geesten geinspireerd en levens veranderd. Zelfs zonder geld te geven kun je mee helpen de oorzaak van honger te bestrijden. Je kunt helpen honger onder de aandacht te brengen. Het WFP heeft een nieuwe social-media-campagne ontwikkeld om de feiten over honger in de wereld op een effectieve en indringende wijze te verspreiden. Dat gebeurt doormiddel van kleine vierkante postertjes die via onder meer Twitter en Facebook worden gedeeld. Deze postertjes kun je via je eigen Facebook, Hyves of Twitter delen.

 

Onder het motto ‘Hunger is the world’s greatest solvable problem’, wil het WFP de wereld doordringen dat honger weliswaar een enorm probleem is, maar dat het in essentie op te lossen is.

 

               

 

    

    

 

 


Terug